Автор Тема: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"  (Прочитано 312 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Внутрішній штрих-код виду "020000014506" програма визначає як "20000014506" і відповідно товар не знаходить. Підкажіть, як налаштувати правильно програму?

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6716
  • Репутация: 1096
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #1 : Октября 28, 2019, 12:12:25 »
Внутрішній штрих-код виду "020000014506" програма визначає як "20000014506" і відповідно товар не знаходить. Підкажіть, як налаштувати правильно програму?

Думаю настраивать надо сканер, а не программу. У вас подключение PS/2? Если да, то сканер может выдавать данные в любой поток где стоит курсор. Откройте любой текстовый редактор и пробуйте сканировать, удаляет ноль или нет?

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #2 : Октября 28, 2019, 18:44:39 »
Сканер XB-5055R в режимі EAN-13 штрих-коди з префіксом "0" не сканує взагалі, в режимі UPC-A сканує без "0". Якщо в програмі нічого не можливо налаштувати, тоді прийдеться купляти новий сканер (який вміє добавляти префікси).

molotokk

  • =)
  • Старший Пользователь
  • ****
  • Сообщений: 253
  • Репутация: 22
  • Пол: Мужской
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #3 : Октября 28, 2019, 20:38:45 »
а ви пробували в блокнот сканувати? якщо і в блокноті без нулів - то треба або міняти налаштування в сканері або новий сканер

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6716
  • Репутация: 1096
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #4 : Октября 29, 2019, 09:41:35 »
Сканер XB-5055R в режимі EAN-13 штрих-коди з префіксом "0" не сканує взагалі, в режимі UPC-A сканує без "0". Якщо в програмі нічого не можливо налаштувати, тоді прийдеться купляти новий сканер (який вміє добавляти префікси).

А вы что ограничили сканер только одним типом штрих-кодов? Может это и не EAN-13 и не UPC-A. Не выключайте другие типы штрих-кодов, сбейте сканер по умолчанию и просканируйте в любой текстовый редактор, например блокнот и скажите результат. Даже если он без нуля сканирует, то вы же когда заносите в справочник тоже сканируете и тоже будет без нуля, значит и искать будет без нуля, если сканируется такой штрих-код всегда без нуля.
Вот мануал:
https://fccid.io/2AE2UXB-50566R/User-Manual/User-Manual-3063760
Проверьте ваш штрих-код, например тут:
https://www.gs1.org/services/check-digit-calculator

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #5 : Октября 29, 2019, 13:02:58 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020, стандарт EAN-13 (змінити неможливо). Після друку штрих-коду програми на смартфоні і мій сканер визначають його як UPC-A і відповідно перший "0" ігнорують.

molotokk

  • =)
  • Старший Пользователь
  • ****
  • Сообщений: 253
  • Репутация: 22
  • Пол: Мужской
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #6 : Октября 29, 2019, 14:19:50 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020, стандарт EAN-13 (змінити неможливо). Після друку штрих-коду програми на смартфоні і мій сканер визначають його як UPC-A і відповідно перший "0" ігнорують.
сканер не має визначати стандарт коду, його треба програмувати на певний стандарт (EAN-13 чи UPC-A чи якийсь інший)
а заскріньшотьте сам штрихкод сюди чисто в якому він вигляді друкується, може в друкованій формі щось обрізає??

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6716
  • Репутация: 1096
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #7 : Октября 29, 2019, 14:43:09 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020

А вам нужен префикс 020? Почему не задать другой?  ???

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #8 : Октября 29, 2019, 15:01:44 »
Згідно наказу N 383 від 26.06.98 (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0383204-98) внутрішні штрих-коди в системі EAN-13 повинні починатися з "02", чи можливо я щось не так зрозумів?

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #9 : Октября 29, 2019, 15:16:51 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020, стандарт EAN-13 (змінити неможливо). Після друку штрих-коду програми на смартфоні і мій сканер визначають його як UPC-A і відповідно перший "0" ігнорують.
сканер не має визначати стандарт коду, його треба програмувати на певний стандарт (EAN-13 чи UPC-A чи якийсь інший)
а заскріньшотьте сам штрихкод сюди чисто в якому він вигляді друкується, може в друкованій формі щось обрізає??

З штрих-кодами товарів фірми HP, які починаються з 0 і друкуються на заводі, такі самі проблеми.
« Последнее редактирование: Октября 29, 2019, 15:18:28 от grif1971 »

molotokk

  • =)
  • Старший Пользователь
  • ****
  • Сообщений: 253
  • Репутация: 22
  • Пол: Мужской
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #10 : Октября 29, 2019, 15:30:08 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020, стандарт EAN-13 (змінити неможливо). Після друку штрих-коду програми на смартфоні і мій сканер визначають його як UPC-A і відповідно перший "0" ігнорують.
сканер не має визначати стандарт коду, його треба програмувати на певний стандарт (EAN-13 чи UPC-A чи якийсь інший)
а заскріньшотьте сам штрихкод сюди чисто в якому він вигляді друкується, може в друкованій формі щось обрізає??

З штрих-кодами товарів фірми HP, які починаються з 0 і друкуються на заводі, такі самі проблеми.
скиньте зразок коду, я СВОЇМ сканером проб'ю
може просто вам треба перенастроїти сканер?

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6716
  • Репутация: 1096
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #11 : Октября 29, 2019, 16:05:41 »
Згідно наказу N 383 від 26.06.98 (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0383204-98) внутрішні штрих-коди в системі EAN-13 повинні починатися з "02", чи можливо я щось не так зрозумів?

Как минимум вы не дочитали, дословно:
Цитировать
В  системі  EAN  для  внутрішнього  кодування  визначені спеціальні префікси штрихових кодів:  для штрихових кодів EAN-13 - префікси  02  та  від  20 до 29

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #12 : Октября 29, 2019, 17:38:25 »
Згідно таблиці 4 префікси 25-29 в резерві, для 24 потрібен номер дисриб'ютора, для 20-23 потрібен ідентифікаційний номер товару, який присвоюється асоціацією "ЄАН-Україна". Отже для заповнення на свій розсуд залишається префікс 02, крім того щоб на штрих-коді вказувати лише внутрішній код товару потрібно використовувати префікс 020 (таблиця 6).
« Последнее редактирование: Октября 29, 2019, 17:42:24 от grif1971 »

grif1971

  • Младший Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
  • Репутация: 0
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #13 : Октября 29, 2019, 17:40:58 »
Штрих-код на товар присвоює програма Укрсклад, я лише задав в "генератор штрих-кодів для товарів" префікс 020, стандарт EAN-13 (змінити неможливо). Після друку штрих-коду програми на смартфоні і мій сканер визначають його як UPC-A і відповідно перший "0" ігнорують.
сканер не має визначати стандарт коду, його треба програмувати на певний стандарт (EAN-13 чи UPC-A чи якийсь інший)
а заскріньшотьте сам штрихкод сюди чисто в якому він вигляді друкується, може в друкованій формі щось обрізає??

З штрих-кодами товарів фірми HP, які починаються з 0 і друкуються на заводі, такі самі проблеми.
скиньте зразок коду, я СВОЇМ сканером проб'ю
може просто вам треба перенастроїти сканер?
Штрих-коди в вкладенні.

molotokk

  • =)
  • Старший Пользователь
  • ****
  • Сообщений: 253
  • Репутация: 22
  • Пол: Мужской
Re: Сканер штрих-коду не визначає першу цифру "0"
« Ответ #14 : Октября 30, 2019, 09:07:05 »
в мене відкриває без картинки. скиньте пдф чи картинкою, щоб можна було сканером пробити. типу як тут