Автор Тема: вікно касира/сортування  (Прочитано 874 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

sergius200803

  • я бачив мертвий піксель
  • Пользователь
  • ***
  • Сообщений: 53
  • Репутация: 2
  • Пол: Мужской
вікно касира/сортування
« : Ноября 23, 2018, 11:07:41 »
у вікні касира логічніше було б : сортувати товар автоматично по полю пошуку. Наприклад: шукаю товар по коду товару - сортування відбувається по коду, шукаю по назві - сортування по назві. Зараз же приходиться фільтрувати перш склад потім писати у пошуку, або навпаки. (дуже не зручно так як торгівля проходить більш по коду товару, а не по штрихкоду) 

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6726
  • Репутация: 1097
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #1 : Ноября 29, 2018, 14:24:40 »
у вікні касира логічніше було б : сортувати товар автоматично по полю пошуку. Наприклад: шукаю товар по коду товару - сортування відбувається по коду, шукаю по назві - сортування по назві. Зараз же приходиться фільтрувати перш склад потім писати у пошуку, або навпаки. (дуже не зручно так як торгівля проходить більш по коду товару, а не по штрихкоду) 

Смена сортировки это всегда дополнительные затраты программы на перерасчет, если база большая, это занимает время. Если в основном торговля по коду, то и сортировку выставляйте по коду, если иногда ищите по наименованию, то не думаю что проблема если сортировка по коду при условии что используете Фильтр, а не Поиск. При использовании Поиска база вообще не перечитывается, а если база например 200 тыс наименований, то сменить сортировку всегда время. Будут пожелания на поддержку, будем добавлять в список доработок.

sergius200803

  • я бачив мертвий піксель
  • Пользователь
  • ***
  • Сообщений: 53
  • Репутация: 2
  • Пол: Мужской
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #2 : Января 12, 2019, 14:06:47 »
ну от все одно не зручно. Більшість товару продається по кодах, швиденько вбивається код товару тиснем "ENTER" і отримуємо  не той товар у вікні потенційного чека. повертаємось до товару видаляєм (Ctrl+Del) робимо процедуру ще раз, тепер вбиваєм код зі списку вибираєм потрібний товар клікеєм. Зрозуміло що треба перед всім цим натиснути сортування по коду, але це лишні рухи мишкою придивляння, приціл на 3 міліметрову стрілочку сортування, але в процесі торгівлі це надзвичайно не зручно. Все що створюється повинно бути легшим у користуванні, інтуїтивним, можна сказати.

sergius200803

  • я бачив мертвий піксель
  • Пользователь
  • ***
  • Сообщений: 53
  • Репутация: 2
  • Пол: Мужской
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #3 : Января 12, 2019, 14:16:57 »
стоп я зрозумів свою помилку. в мене пяти значні коди (напр. 00228). я набирав у пошуку просто 228,  а тут же ж треба 00228 .

sergius200803

  • я бачив мертвий піксель
  • Пользователь
  • ***
  • Сообщений: 53
  • Репутация: 2
  • Пол: Мужской
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #4 : Января 12, 2019, 14:32:39 »
В мене пропозиція.  У вікні касира знаходимо потрібний товар тиснем "ENTER" товар потрапляє у праве вікно. Автоматично відкривається віконце з кількістю,яку можна змінити, де вказана цифра "1" якщо натиснути "ENTER" віконце зникає відповідно кількість товару 1. якщо натиснути потрібну цифру кількості і "ENTER" отримуємо товар справа з потрібною кількістю. це просто добавиться ще одне натиснення "ENTER" до цього можна швидко звикнути і це буде зручніше ніж вибрати товар потім натиснути на нього поставити потрібну кількість і "ENTER". Хочеться щоб процес торгівлі був швидшим, зменшити чередування клавіатура/ миша/ клавіатура/ миша.

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6726
  • Репутация: 1097
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #5 : Января 12, 2019, 16:23:24 »
В мене пропозиція.  У вікні касира знаходимо потрібний товар тиснем "ENTER" товар потрапляє у праве вікно. Автоматично відкривається віконце з кількістю,яку можна змінити, де вказана цифра "1" якщо натиснути "ENTER" віконце зникає відповідно кількість товару 1. якщо натиснути потрібну цифру кількості і "ENTER" отримуємо товар справа з потрібною кількістю. це просто добавиться ще одне натиснення "ENTER" до цього можна швидко звикнути і це буде зручніше ніж вибрати товар потім натиснути на нього поставити потрібну кількість і "ENTER". Хочеться щоб процес торгівлі був швидшим, зменшити чередування клавіатура/ миша/ клавіатура/ миша.

А так, вместо этого обязательного (каждый раз) нажатия "ENTER", нажимаете "F8" - "кол-во" - "ENTER".

Вводим накладную как вы предлагаете:
поиск - "ENTER" - "ENTER"
поиск - "ENTER" - "ENTER"
поиск - "ENTER" - "ENTER"
поиск - "ENTER" - "кол-во" - "ENTER"
поиск - "ENTER" - "ENTER"

Вводим накладную как в УкрСкладе сейчас:
поиск - "ENTER"
поиск - "ENTER"
поиск - "ENTER"
поиск - "ENTER" - "F8" - "кол-во" - "ENTER"
поиск - "ENTER"

Такие вещи надо менять очень аккуратно или только через доп. параметры т.к. работает очень много пользователей и сменить такую часто нажимаемую комбинацию, могут просто завалить нехорошими словами поддержку :)
 

admin

  • Админ
  • Помогающий
  • *****
  • Сообщений: 6726
  • Репутация: 1097
  • Пол: Мужской
    • УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата, Унидок
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #6 : Января 12, 2019, 16:26:25 »
ну от все одно не зручно. Більшість товару продається по кодах

У вас да, не факт что у других так.

швиденько вбивається код товару тиснем "ENTER" і отримуємо  не той товар у вікні потенційного чека. повертаємось до товару видаляєм (Ctrl+Del) робимо процедуру ще раз, тепер вбиваєм код зі списку вибираєм потрібний товар клікеєм. Зрозуміло що треба перед всім цим натиснути сортування по коду, але це лишні рухи мишкою придивляння, приціл на 3 міліметрову стрілочку сортування, але в процесі торгівлі це надзвичайно не зручно. Все що створюється повинно бути легшим у користуванні, інтуїтивним, можна сказати.

А как поступать в версии 7 с функцией единого окна для поиска по разным параметрам?

sergius200803

  • я бачив мертвий піксель
  • Пользователь
  • ***
  • Сообщений: 53
  • Репутация: 2
  • Пол: Мужской
Re: вікно касира/сортування
« Ответ #7 : Января 15, 2019, 10:20:18 »
ну от все одно не зручно. Більшість товару продається по кодах

У вас да, не факт что у других так.

швиденько вбивається код товару тиснем "ENTER" і отримуємо  не той товар у вікні потенційного чека. повертаємось до товару видаляєм (Ctrl+Del) робимо процедуру ще раз, тепер вбиваєм код зі списку вибираєм потрібний товар клікеєм. Зрозуміло що треба перед всім цим натиснути сортування по коду, але це лишні рухи мишкою придивляння, приціл на 3 міліметрову стрілочку сортування, але в процесі торгівлі це надзвичайно не зручно. Все що створюється повинно бути легшим у користуванні, інтуїтивним, можна сказати.

А как поступать в версии 7 с функцией единого окна для поиска по разным параметрам?
В мене пропозиція.  У вікні касира знаходимо потрібний товар тиснем "ENTER" товар потрапляє у праве вікно. Автоматично відкривається віконце з кількістю,яку можна змінити, де вказана цифра "1" якщо натиснути "ENTER" віконце зникає відповідно кількість товару 1. якщо натиснути потрібну цифру кількості і "ENTER" отримуємо товар справа з потрібною кількістю. це просто добавиться ще одне натиснення "ENTER" до цього можна швидко звикнути і це буде зручніше ніж вибрати товар потім натиснути на нього поставити потрібну кількість і "ENTER". Хочеться щоб процес торгівлі був швидшим, зменшити чередування клавіатура/ миша/ клавіатура/ миша.

ок. гарна ідея, щоб це по бажанню можна було б виставити в додаткових параметрах. Всі торгують по різному